El taller de berenars saludables que es va fer ahir dilluns 20 de gener a les 17h al menjador de l’escola va ser tot un èxit. Hi van participar una trentena de mares i pares i uns quaranta nens i nenes. El nutricionista Pere Miralles, del Departament de Salut, va explicar quina és la base per a una alimentació saludable i va donar idees sobre quins esmorzars i berenars són els més indicats per a la quitxalla. L’esmorzar ha de representar el 25% de calories del dia i el berenar el 15%. Entrepans, cereals, làctics i fruita són els aliments més indicats per a aquests dos àpats. Les begudes dolces, els productes de bolleria i els embotits només es poden consumir de tant en tant perquè si es consumeixen de manera habitual poden perjudicar la salut, causant diabetis i colesterol.
Nens i nenes van fer un taller sobre fruita, elaborant uns eriçons molt divertits amb raïm, pera i cireretes. Al final del taller moltes mares van preguntar al nutricionista dubtes sobre l’alimentació dels seus fills. La trobada va acabar amb un tast de cafè, coca i fruita, cortesia de Pam i Pipa, l’empresa que gestiona el menjador.
En aquest enllaç podeu llegir més informació sobre com ha de ser una alimentació saludable en l’època escolar. Al canal Alimentació del departament de Salut també hi trobareu recursos sobre alimentació equilibrada.