05/12/2021

Projecte menjadors més sans i sostenibles

Des de l’AFA hem creat un grup de treball on s’analitzaran temes relacionats amb l’alimentació, la sostenibilitat i el malbaratament alimentari.
Al llarg del curs anirem fent-vos arribar propostes, informacions i diverses activitats (xerrades, tallers…) que pensem poden ser del vostre interès.

Adhesió de l’escola al projecte menjadors més sans i sostenibles
El passat mes de juny la nostra escola es va adherir, a proposta de l’AFA, al projecte “MENJADORS MÉS SANS I SOSTENIBLES”.

El projecte Menjadors més sans i sostenibles és una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona i l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) que promou una alimentació infantil més equilibrada, saludable i sostenible, tant a l’escola com a casa. Per això, proposa menús escolars amb menys carn vermella o processada i més proteïna d’origen vegetal, i promou productes de proximitat i de temporada. La proposta també vol incorporar més amanida en la guarnició i fruita fresca en les postres, i insisteix en la importància d’utilitzar oli d’oliva per amanir i cuinar, així com en oferir productes integrals. Igualment, l’Equip de Salut Comunitària de l’ASPB proporciona assessorament i formació per a la implementació del projecte a les escoles.

En aquest sentit, la iniciativa Menjadors més sans i sostenibles és una de les mesures incloses en la declaració de l’emergència climàtica de la ciutat i també forma part de l’agenda de Barcelona com a Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible en 2021

Aquest projecte es va posar en marxa el curs passat en fase pilot a 6 escoles de la ciutat i en aquest moment es troba en procés d’expansió a tots els centres educatius per al curs escolar 2021-2022.

Formació-taller d’alimentació sostenible
En aquesta línia, us proposem un taller online adreçat a les famílies, els propers  8 i 16 de novembre de 17:30h. a 19:00h.

Contingut del taller:

  • Sensibilització sobre l’alimentació saludable i sostenible.  
  • Donar a conèixer el projecte de transformació del menjador escolar: canvis realitzats, motius i beneficis tant per a la salut dels infants com per a la sostenibilitat.  
  • Oferir recursos de suport: proposta de sopars, receptari de llegums, etc.

Us podeu inscriure al següent enllaç: inscripció taller.

Més informació: Seminari taller per a famílies

Participació en el programa de revisió del menús escolar
Per últim, us volem informar que dins el programa Menjadors més Sans i Sostenibles ens han adjudicat una infermera de referència, la Sra. Isabel Sala, del servei de comunitària de l’ASPB.

El proper mes de novembre el menjador escolar participarà en el programa de revisió del menú escolar.

Us animem a participar-hi d’aquest grup de treball!

Més informació a : 
menjarsafontfargas@gmail.com
suporteducatiufontfargas@gmail.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies